Serious Game Omgevingswet 2: verder verbeterd

Omgevingswet Game nu nog realistischer

Serious Game Omgevingswet 2 is nu nog realistischer met meer mogelijkheden. Na het grote succes van de Serious Game 1 kan je nu de verbeterde versie van het spel spelen. Iedereen kan zich vanaf nu met een team of individueel inschrijven voor deze vervolg game.

Met de eerste versie van het spel is ruim een jaar succesvol gewerkt. De spelers maakten kennis met de Veranderopgave van de Omgevingswet. Mede op basis van de feedback op de 1e game is er een vervolg game ontwikkeld. Deze tweede Serious Game heeft meer nieuwe mogelijkheden, die de deelnemers nog meer op de proef stellen op het gebied van integraal werken en participatie.

Badplaats Kijkduin op de schop

Tijdens het spel maakt een team van minimaal twaalf spelers, door middel van werken met een 3D model een nieuw ontwerp voor de badplaats Kijkduin. De game onderscheidt bijvoorbeeld zes stakeholders: Wonen, Economie, Verkeer, Maatschappelijke Voorzieningen, Natuur & Milieu en de Buurtbewoner.

Nog steeds is het uitgangspunt, dat niemand zijn eigen rol speelt. Integraal werken betekent gezamenlijk de opgave oppakken, keuzes maken en begrip hebben of krijgen voor de andere thema’s. Door middel van efficiënt omgaan met ruimte, programma en samenwerken met andere rollen worden de spelers uitgedaagd om een zo optimaal mogelijk ontwerp te maken op grond van het voor de badplaats vastgesteld beleid. Het nieuwe spel omvat een groter gebied: Kijkduin is uitgebreid met een deel van Ockenburgh en een deel van Meer & Bos. Hierdoor wordt het een grotere opgave om het gebied opnieuw in te richten, maar ontstaan er ook meer mogelijkheden.

De nieuwe game is nog realistischer

Bij het ontwerpen van het nieuwe spel, zijn naast de landelijke open data, namelijk echte Haagse beleidscijfers gebruikt, waar de spelers mee te maken zullen krijgen. Hierdoor wordt het spel een realistischere weergave van de werkelijke situatie. Het is nog uitdagender om aan de gezamenlijke opgave te voldoen.

In Serious Game 2 is bijvoorbeeld de rol ‘buurtbewoner’ toegevoegd en dat brengt nieuwe spelelementen met zich mee. Dit maakt de situatie nog realistischer dan in game 1. De rol zal verantwoordelijk zijn voor het behartigen van de wensen en eisen van de buurtbewoners van Kijkduin Ockenburg.

Schrijf je nu in voor de Serious Game 2 door een e-mail te sturen naar seriousgaming@denhaag.nl met daarin je naam en beschikbaarheid/datumvoorkeur. De game wordt op maan- en woensdagen gespeeld in de ochtend en de middag op stadsdeelkantoor Laak.

Meer dan 850 spelers gingen je voor!

Meer lezen over de Omgevingswet 

Contact opnemen met Lee Vlijter

Lee Vlijter is de eigenaar van Ludanta BV en is gevestigd in Den Haag. Hij helpt gemeenten door heel Nederland, van Groningen tot en met Maastricht met de invoering van de Omgevingswet. Hij is een ervaren participatie specialist. Al vanaf het begin, dat er sprake was van een nieuwe Omgevingswet heeft Lee zich verdiept in de Omgevingswet. Een Omgevingswet waarbij burgerparticipatie een grote rol speelt. Een betere participatie van burgers op dit gebied kan met serious gaming beter vorm worden gegeven. Heeft u een vraag? Of wilt u een presentatie van wat ik voor u kan doen? Surf naar Mijn Contactpagina en bel of mail mij.

Recommended Posts