Serious Gaming

Serious gaming: ervaren door te doen

Wat is de Tygron Engine?

Ludanta werkt samen met Tygron. Tygron is een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op stedelijke planning. Haar belangrijkste product is de Tygron Engine. Dat is een 3D geodesign platform voor stedelijke gemeenschappen met behulp van serious gaming en cloud computing - technologie.

3D Game

3D fotoGemeenschappen kunnen met behulp van een realistische 3D computer graphics omgeving, met real - life - indicatoren genomen van een geografisch informatie systeem en de stad datasets een bepaald gebied ontwerpen of opnieuw herinrichten.

Interactief experimenteren en herinrichten

Belanghebbenden krijgen een planningsuitdaging en een bepaald tijdsbestek waarin men interactief kan experimenteren, plannen en  onderhandelen over betere oplossingen voor de stad ontwerpen en ontwikkelingsprojecten.

Zij moeten real - life - indicatoren als leefbaarheid en veiligheid meenemen in hun ontwerp binnen het vastgestelde budget en real - life overheidsvoorschriften. De Tygron Engine bundelt alle kennis per gebied en creëert daarmee een realistische 3D omgeving.

Resultaat

De software heeft zich bewezen als tool om het planningsproces te stroomlijnen. Het vermindert rechtszaken en verhoogt sterk de return on investment voor stedelijke projecten.

 

artikelen om je kennis over serious gaming te vergroten

How to Gamify? A Method For Designing Gamification / B. Morschheuser, J. Hamari, K. Werder, J. Abe: . – 2017

Impact of Gamification on User’s Knowledge-Sharing Practices: Relationships between Work Motivation, Performance Expectancy and Work Engagement / M. Silic en A. Back: 2017