Meer over Lee Vlijter

Vrijwilligerswerk & participatie

Als vrijwilliger bij de bewonersorganisatie in mijn buurt heb ik een bijdrage geleverd  aan de samenhang en leefbaarheid in mijn wijk.  Eerst als vrijwilliger en later als bestuurslid was ik bezig met de inhoud  en de praktijk. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden de ambtenaren en maatschappelijke professionals bereiken en andersom? Hoe kun je er samen voor zorgen, dat een buurtinitiatief succesvol wordt uitgevoerd? Dit soort vraagstukken en uitdagingen maakte het werken bij een bewonersorganisatie interessant. Daarnaast krijg je een goed inzicht in hoe een gemeente georganiseerd is en hoe ze te werk gaan.

Carrière, kennis en ervaring 

Bij het ministerie van VROM heb ik als projectmedewerker gewerkt bij de afdeling Kyoto Protocol.  Vervolgens ben ik bij het ministerie van VROM gebleven voor het programma 'Andere Overheid' en voor de periode van het Nederlandse EU - voorzitterschap. Tijdens mijn werk bij VROM kwam ik erachter, dat ik niet alleen hou van de theorie, maar dat ik ook graag in de praktijk bezig ben. Ik wil zien en weten voor wie en waarvoor ik mijn werk doe en wat voor resultaat het oplevert. Om die redenen ben ik gaan werken in de financiële wereld. Ik kwam al snel bij Talent&Pro terecht, die mij een kans bood om naast het werk ook opleidingen en trainingen te volgen. Ik heb bij Talent&Pro opdrachten gedaan bij vooral Fortis Merchant Banking.

Klantcontact

Vanwege het feit dat ik genoot van het onderhouden van de relatie met klanten en het leuk vond om nieuwe contacten te leggen, heb ik een interne sales opleiding gevolgd bij Talent&Pro. Omdat Talent&Pro vooral verzekeringsmaatschappijen als klant had en meer banken als klant wilde hebben, werden een collega en ik aangesteld om de bancaire portefeuille te vergroten. Daar heb ik mijn eerste ervaring opgedaan met het opzetten van een nieuwe business en ondernemerschap.

Het ondernemerschap

Na jarenlang gewerkt te hebben als beroepsmilitair, projectmanager en accountmanager bij de overheid en in de financiële dienstverlening, besloot ik om een andere richting op te gaan, namelijk het ondernemerschap. Ik heb tijdens mijn werk bij het ministerie van Financiën en het ministerie van VROM  een studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool gevolgd en afgerond. Later heb ik ook nog een parttime studie bedrijfskunde succesvol afgerond aan de Erasmus Universiteit.

Tijdens mijn studie Bedrijfskunde kwam ik er achter, dat je als zelfstandige ervoor moet zorgen om niet alleen ervaring op te bouwen. Je kunt namelijk op basis van je kennis en expertise ook het verschil maken. Als afstudeerrichting koos ik daarom voor New Business: Innovation and Entrepreneurship. Mijn afstudeeropdracht heb ik bij ABN AMRO Dialogues Incubator kunnen uitvoeren. De opdracht had als onderwerp:  In welke soort organisaties komen ontwrichtende innovaties voor.

Oprichting van Ludanta: specialist in serious gaming 

Ludanta specialist in serious gaming

Tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik een businessplan gemaakt om een bedrijf op te richten, die zich richt op participatie in het sociaal maatschappelijk domein. Daarbij wil ik primair gebruik van serious gaming om participatie te bevorderen tussen inwoners, ondernemers, maatschappelijke professionals en ambtenaren.

Serious Gaming

Serious gaming en de nieuwe Omgevingswet

Inmiddels ben ik met meerdere gemeenten aan het kijken hoe we serious gaming kunnen inzetten bij de implementatie van de nieuwe Omgevingswet. We richten ons erop, hoe we alle betrokkenen kunnen laten participeren bij het invullen van een bestemmingsplan. Daaropvolgend ondersteunen we de gemeentes bij het ontwikkelen van een visie voor de desbetreffende buurt.

Lee Vlijter in het kort

Naast oprichter en eigenaar van Ludanta ben ik vader van 2 kinderen. In het beetje vrije tijd dat ik over heb, kook ik graag. Verder vind ik het erg leuk om naar filmhuis – films te kijken en werk ik aan mijn conditie door te joggen en af en toe een wedstrijd te lopen.

contact Lee Vlijter over serious gaming of nieuwe omgevingswet

Wil je meer weten over waar ik mee bezig ben? Neem contact met mij op tel 06 - 48372962